Geopend
U vindt ons op de Elckerlyclaan 93
Vragen? Neem contact op!

Zadelservice

De zadelservice van John Vermeulen Fietsplezier Eindhoven is voor iedere klant die bij ons een (elektrische) fiets of enkel nieuw zadel koopt. Mocht het aangekochte zadel niet bevallen, dan heeft u nog de mogelijkheid om het zadel te vinden wat bij u past. We verhogen de kans van slagen met een zadelmeting waarvoor wij speciaal de gelegenheid hebben gecreëerd.

Zitbot meting / Zadel breedte systeem

Een zadel moet passen als een paar schoenen. Niet over het algemeen bekend, maar eigenlijk heel logisch. Als een zadel te smal is, voert hij druk uit op plekken waar het niet zou moeten zijn.

In 2002 was SQ Labs de eerste zadelfabrikant die kwam met een systeem om afstand tussen zitbotjes te meten teneinde een optimale zadelbreedte te bepalen.

Het concept heeft sindsdien een vogelvlucht gemaakt. Tegenwoordig is er haast geen (professionele) fietser die geen zadelmeting meer doet.

Alle SQlab zadels komen in vijf verschillende breedtes. Dit garandeert dat uw zitbotjes plat op het zadel komen te liggen. Dit is de enige manier waarmee druk wordt verlicht op gevoelige delen van de heupen bij mannen en vrouwen.

John Vermeulen Fietsplezier heeft de kennis in huis om ter plaatse een zogeheten ‘sit & fit’ te doen waarmee uw optimale zadelbreedte bepaald wordt. Het houdt rekening met diverse zaken zoals zitpositie, de positie van de heup op het zadel en het type activiteit u wilt gaat ondernemen.

De effectieve zadelbreedte

De ideale zadelbreedte is altijd het zo groot mogelijke oppervlakte waarop men kan zitten. Niet de totale breedte van het zadel. Al onze SQlab zadels garanderen zo effectief mogelijk gebruik van het zitvlak.

 

Hoe bepalen we uw zadelbreedte? 
We trekken een lijn over het breedste punt van het zadel. De bruikbare ruimt zit tussen de twee punten waar de afrondingen van het zadel meer dan een centimeter naar beneden gaan. Deze meetmethode is overgenomen door fietstijdschriften die zich bezig houden met zadelvergelijking.

Als u last heeft van zadelpijn, kom dan gerust langs bij onze vestiging in Eindhoven voor een zadelmeting.

U bent van harte welkom bij John Vermeulen Fietsplezier Eindhoven voor een zadelmeting. Door middel van het SQlab sit & fit-systeem bepalen wij voor het perfecte zadel.

SQlab Het meten van zitbotjes