Geopend
U vindt ons op de Elckerlyclaan 93
Vragen? Neem contact op!

Ons bezoek aan de fabriek van Ebike Das Original: Een sterk staaltje vakmanschap.

Ebike Das Original, het nieuwste merk van John Vermeulen Fietsplezier.

Kijkje in de keuken bij Ebike Das Original.

Zo nu en dan worden wij van John Vermeulen Fietsplezier uitgenodigd om een kijkje te komen nemen in de keuken van een fietsenfabrikant.

Zo hebben we bijvoorbeeld al eens mogen rondneuzen bij Gazelle en Giant, stuk voor stuk ontzettend indrukwekkende en leerzame ervaringen voor ons.

Ditmaal was de beurt aan de fabrikant van EBike Das Original, dus op naar Osnabrück! Uiteindelijk zou dit één van de meest bijzondere uitstapjes ooit gaan worden!

Kwaliteit zit hem in de details.

Het eerste dat ons bij aankomst opviel, was hoe schoon en opgeruimd de fabriek is. Van hygiëne hebben ze hier overduidelijk een prioriteit gemaakt. Verder is het een relatief kleine fabriek; zo telt
de productielijn slechts 12 man. Bijzonder en opmerkelijk detail is dat één monteur één fiets maakt, van niets tot eindproduct.

Aandacht telt.

Het feit dat elke fiets volledig door één en dezelfde persoon gemaakt wordt, zorgt natuurlijk voor een enorme betrokkenheid van het personeel bij het gehele productieproces. Dit komt niet alleen ten goede aan de kwaliteit, maar ook aan de onderlinge werksfeer.

Het beste bewijs daarvoor is dat er vrijwel geen verloop van personeel is. Voor ons als bezoekers was het een lust voor het oog om te zien met hoeveel gemak en handigheid elke fiets in elkaar wordt gezet.

Er wordt ook enkel gewerkt met leveranciers van A-merk onderdelen, van banden tot motor en van verlichting tot remmen. De frames worden aangeleverd vanuit Azië, waarna ze hier worden geassembleerd. Al met al geen wonder dus dat deze fabrikant al meerdere malen een Innovatie Award gewonnen heeft.

Aan het einde van dit geweldige uitstapje konden wij ook niet anders dan concluderen dat iedere fiets die deze fabriek verlaat, getuigt van een sterk staaltje vakmanschap!

Zie hier een aantal foto’s van ons werkbezoek: