Geopend
U vindt ons op de Elckerlyclaan 93
Vragen? Neem contact op!

Framemaat bepaling

Framemaat bepaling bij John Vermeulen Fietsplezier gaat volgens strakke vuistregels. Zo vindt u altijd uw ideale fietspositie. Gratis bij aankoop van een nieuwe fiets!

Tegenwoordig worden er tal van eisen gesteld aan zowel een high performance fiets als stadsfiets. Naast allerlei technische voorwaarden (gewicht, versnellingen) waaraan hij moet voldoen, is vooral de maatvoering belangrijk.

En terecht, want een fiets waarmee u sport of voor het plezier mee gaat toeren behoort goed te passen! Daarbij denken we niet alleen aan de framemaat maar vooral aan de afstelling van stuur en zadel. Deze afstelling bepaalt in belangrijke mate het comfort op de fiets en beïnvloedt ook de prestaties.

Vuistregels voor het bepalen van uw framemaat.
Elke fietser is op zoek naar de ideale positie op de fiets. Dit wordt meestal bepaald op basis van een aantal vuistregels en op het gevoel.
Vuistregels voor uw framemaat bepalen zijn bijvoorbeeld:

Framemaat: 2/3 van uw binnenbeen lengte
Zadelhoogte: 1,08 maal uw binnenbeen lengte
Stuurafstelling: elleboog tegen de zadelpunt en uw vingers raken net het stuur

Deze vuistregels voldoen echter niet meer aan de eisen die we tegenwoordig stellen aan de fiets: een hightech fiets moet passen als een maatkostuum.

Wij hebben precisie gereedschappen in huis voor de bepaling van uw ideale framematen en de correcte afstelling van stuur en zadel . Dit zorgt ervoor dat jou persoonlijke afmetingen exact worden berekend en geen algemene gemiddelden.
Wij maken gebruik van het het computergestuurde bikefitting.com meetsysteem. Kosten voor deze meting afhankelijk van type fiets en liggen tussen de € 29,- en € 49,-

Framemaat bepalingMeting is volledig gratis bij aankoop van een nieuwe fiets!

Wilt u ontdekken wat uw framemaat is? Wees welkom, Eerst bellen? Dat kan: 040 – 241 67 77 (Eindhoven).